8.10.07

Õpijuhend kursuse läbimiseks

1. ülesanne - Google`i kasutajakonto loomine

2. ülesanne – Kursusele registreerumine
Kui Google`i kasutajakonto on loodud, täitke registreerumisvormi väljad (sh teie Google`i kasutajanimi) ning klõpsake nupul Saada.

3. ülesanne - Mis on ajaveeb? Ajaveeb ja e-õpe
Tutvuge õppematerjalidega Mis on ajaveeb? ning Ajaveeb ja e-õpe.

4. ülesanne – Isikliku ajaveebi loomine Kui te loote oma ajaveebi, siis märkige kindlasti oma kasutajakonto ülesse, millega pääsete edaspidi uuesti oma ajaveebi täiendama.

5. ülesanne - Kodutöö „Esimene ajaveebi sissekanne”
Mõelge, kuidas saaksite ajaveebi oma aine raames õppetöös kasutada. Postitage oma nägemus isiklikus ajaveebis. Selleks logige oma kasutajakontoga oma ajaveebi sisse aadressilt http://www.blogspot.com/

6. ülesanne – Tutvumine ajaveebi tööpiirkonna ja seadete võimalustega
Tutvuge õppematerjaliga Dashboard ja Ajaveebi seaded. Disainige oma ajaveeb vastavalt selle eesmärgile (kujundus, vajalikud elemendid). Määrake seadetes, et teie ajaveeb:

  • oleks kuni kursuse lõpuni avalik
  • selle sissekanded oleksid kõigile lugejatele kommenteeritavad
  • ajaveebis oleks avalikustatud teie kasutajaprofiil koos e-posti ja ajaveebi aadressiga
  • valitud keeleks oleks eesti keel

7. ülesanne – Koolituse blogi kaasautoriks saamine
Peale kursusele registreerumist antakse teile käesolevas ajaveebis kaasautori õigused (õigus teha sissekandeid). Kontrollige oma Google`i kasutajakontos märgitud e-posti. Klõpsake kursuse õppejõult teile e- kirjas saadetud lingil aktiviseerimaks ennast ajaveebi kaasautorina. Kontrollige, kas peale Bloggerissse sisselogimist, on Dashboardis nüüd näha 2 ajaveebi (teie isiklik ja Ajaveebi e-kursus), millele teil on sissepääs.

8. ülesanne – Kodutöö „Kaasõppijate blogide külastamine”
Paremmenüüs kuvatakse Blogi autoritena kõigi kursusel osalejate nimed. Klõpsates osaleja nimel, näete temaga seotud ajaveebe. Külastage üksteise ajaveebe ning kommenteerige vähemalt üht nende sissekannetest. Kommentaari lisamiseks klõpsake lingil KOMMENTAARID ning sisestage oma sõnum. Lisage kommentaarile ka oma nimi ning klõpsake nupul PUBLISH YOUR COMMENT.

9. ülesanne – Kodutöö „Pildi lisamine sissekandele”
Leidke arvutist või internetist oma ajaveebi temaatikale sobiv pilt. Postitage see oma ajaveebi sissekandes.

10. ülesanne – Kodutöö „SlideShare esitluse kasutamine blogis”
Tutvuge õppematerjaliga. Leidke SlideShare´ist endale huvitav esitlus ja postitage see isiklikus ajaveebis.

11. ülesanne – Kodutöö „Tagasiside koolitusele”
Kursuse ajaveebi kaasautoritena postitage oma arvamus lõppenud koolitusest: kas kavatsete ajaveebi lähitulevikus õppetöös kasutada ; samuti kas jäite koolitusega rahule, mida võiks koolituse läbiviimisel järgmisel korral teisiti teha jne.

Kommentaare ei ole: